Наградиха баща и син Зографски

На специална церемония в столицата самоковският ски скачач Владимир Зографски за втори път в кариерата си получи значката „Златна България” – този път за спортист № 1 за януари т. г., а неговият баща и наставник Емил Зографски пък грабна приза за треньор за същия месец. През януари Влади се класира 11-и в Сапоро /Япония/, като записа второто си най-добро постижение за сезона.
За 19-годишния състезател бяха дадени 14 гласа от спортните редакции в анкетата на пресклуб “България”, които го изкачиха на върха точно две години след като стана световен шампион за младежи.
При треньорите Емил Зографски е начело с 13 гласа.
Баща и син получиха отличията си едва преди няколко дни поради продължителното им отсъствие от страната заради състезания и тренировки.
“Участвах в 28 от 32-ата старта за Световната купа. Пропуснах единствено няколко старта в ски полетите. Причината бе, че тези състезания бяха на най-голямата шанца в света и на най-опасната и не искахме с баща ми да поемаме риск. За радост тази година нямам нито едно падане. Надявам се на медал в Сочи, макар че ще е много трудно. Все пак само Грегор Шлийренцауер е печелил медал още при дебюта си на Олимпийски игри”, сподели в интервю по bTV Влади Зографски.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*