Наградиха в зала „Самоков” първенците в общинския кръг на Ученическите игри

Победителите в общинския кръг на Ученическите игри бяха наградени на тържество пред музейната сбирка на спорта в зала „Самоков”. Общо 590 ученици се състезаваха отборно и в различни възрастови групи в шест вида спорт – футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон. От изнесените данни стана ясно, че най-много са били участниците във волейбола и футбола.
„Ученическите игри са най-очакваните прояви в масовия спорт”, подчерта Снежана Дамянова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината. Тя благодари на учителите по физкултура, на директорите на участващите училища и на ръководителите на спортните клубове за съдействието при организацията и провеждането на проявите.
Наградите на победителите – купи, спортни пособия и грамоти, връчи зам.-кметът Люба Кленова. Тя поздрави учениците за проявената активност и мотивация, като им пожела успех и в следващите кръгове на игрите. „Самоков има сериозни традиции в спорта и се надявам вие да ги продължите”, завърши г-жа Кленова, като добави, че това трябва да става в духа на феърплея.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*