Наградиха 11 самоковки навръх 8 март

На самия Международен ден на жената – 8 март, 11 заслужили дами от Самоков, дали своя принос за развитието на града и общината, бяха наградени на вече традиционното мило тържество в Ритуалната зала. Наградените представителки на нежния пол са били определени съвместно от Инициативен комитет с председател Евгения Попова и Община Самоков.
„Първоначално Осми март се почита като ден за равенство между половете, а сега вече има жени на всякакви управленски постове и позиции. Вие наистина сте по-красивата и достойна част на човечеството! Пожелавам ви винаги да се чувствате обичани, не само в определени дни, и вие също да обичате”, обърна се към присъстващите дами кметът Владимир Георгиев.
Самият той и Е. Попова наградиха Екатерина Чолакова /председател на Обществения съвет в СУ „Никола Велчев”, майка на три деца/; Елена Сердарева /учител по готварство в Професионалната гимназия по туризъм/; Емилия Георгиева /грижовна и всеотдайна майка на дете с увреждане/; Зорница Матина /дългогодишен общественик, ръководител на Пенсионерския клуб при III и IV квартал/; Илка Динева /дългогодишен директор на ЦДГ „Детелина”, член на Националната секция по предучилищно образование/; д-р Ирен Чантарска /лекар с дългогодишна практика, бивш началник на Второ вътрешно и Кардиологично отделение в „МБАЛ-Самоков”/; Ирина Георгиева /медицинска сестра – анестезиолог в болницата/; Латинка Щъркелова /дългогодишен ръководител на Младежкия дом/; Любослава Николова /треньор към клуб „Рилски атлет”, майка на близнаци/; Надя Янакиева /икономист, административен директор на „Пайп Индустриал България” ООД – Самоков/; Светла Костова /учител по математика в ПГ „Константин Фотинов”, председател на самоковската секция на Съюза на математиците в България/.
Наградените получиха цветя, грамоти и предметни подаръци /тостери/, както и силни ръкопляскания и много поздравления от присъстващите.
Емоционалната игра и песни на стилните кавалери и дами с ръководител Радостина Симонова от ЦДГ „Детелина” допълниха приятната атмосфера, а музикални поздрави към присъстващите и наградените отправи и вокална група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Обща снимка запечата заедно отличените красиви усмихнати дами, а накрая гостите на тържеството се почерпиха на подготвения коктейл.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*