Награди за млади творци

По повод 110 години от рождението и 45 години от смъртта на Уолтър Елиас Дисни общинската библиотека “Паисий Хилендарски” обяви конкурс за презентация и рисунки на тема “Моите любими Дисни герои”. На обявяването на резултатите в библиотеката на 20 декември присъстваха ученици от ОУ “Христо Максимов”, чиито представители от 6-а клас са и наградените за презентации. Първи е Алекс Стефанов, втора – Мария Венкова, трети – Николай Николов. Наградите връчи гл. библиотекар Албена Ихтиманска. Отличените ученици представиха своите презентации, подготвени с много старание и любов към световноизвестния творец.
Стана ясно още, че за рисунки първите три награди получават Моника Василева от СОУ “Отец Паисий”, Ралица Василева и Димана Карабожилова – и двете от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”. Техните картини са изложени в детския отдел на библиотеката /която, както е известно, отскоро се премести на втория етаж в бившия партиен дом на площада/.
х х х
Уолтър Дисни е прочут американски филмов продуцент, режисьор, сценарист, актьор, търговец, филантроп. Особено известен е като шоумен и новатор в областта на анимацията и дизайна на увеселителните паркове. Той и екипът му създават редица от най-популярните герои, включително Мики Маус, озвучаван от самия Дисни. Носител е на много награди. На негово име са кръстени Дисниленд и веригата курортни паркове на Уолт Дисни в САЩ, Япония, Китай и Франция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*