Над 100 деца и семейства са се възползвали от проект за безплатни услуги

Работата в общината по проекта за т. нар. социално включване, е приключила на 31 декември м. г. По проекта, финансиран от Световната банка, са се предлагали услуги на деца с увреждания, за предотвратяване на ранните бракове и ранните раждания, здравни консултации и др.
От безплатните услуги са се възползвали над 100 деца и семейства от т. нар. уязвими групи. Работата се е осъществявала в корпуса за социални услуги, който се намира в новопостроената сграда в двора на НУ „Д-р Петър Берон”.
Сега се правят постъпки работата да продължи. Във връзка с това от местната администрация заявиха, че Общината ще кандидатства за финансиране по проект към ОП „Развитие на човешките ресурси”.
От Общината обаче допълниха, че за да се развива работата успешно и в бъдеще, трябва да се опазва новото и модерно обзавеждане и оборудване в сградата на корпуса. А там вследствие на вандалски прояви са нанесени вече щети, счупени са стъкла на прозорците. По този повод от общинската администрация уточниха, че ще разчитат на съдействието на СОТ и РУП, още повече, че полицейският участък в Седми квартал се намира в съседство със сградата. Стана ясно, че са поръчани вече метални решетки за прозорците. Очаква се Министерството на труда и социалната политика да осигури за целта 11 хил. лв.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*