Най-после: Златин Георгиев с повиквателна за националния, Маринов и Ваклинов – също

Добрите изяви на Златин Георгиев с екипа на „Рилски спортист” през сезона не останаха незабелязани от старши треньора на националния отбор Любомир Минчев. Специалистът включи Голди в разширения състав на България за предстоящите в края на февруари световни квалификации срещу Чехия и Холандия. 33-годишният Георгиев получи контузия в началото на годината и пропусна няколко двубоя на тима си. След това обаче опитният и сърцат баскетболист набързо възвърна добрата си форма. Той бе в основата на разгромния успех на „Рилски” със 109:77 при гостуването на „Левски Лукойл” за Балканската лига, а няколко дни по-рано бе на път да развенчае столичани и в Самоков.
В списъка с 24 баскетболисти попадна и още един представител на самоковския клуб – гардът Мартин Маринов. Това обаче не е кой знае каква новина, тъй като специалистът в стрелбата от далечно разстояние непрекъснато е част от националния отбор, откакто той бе поет от Минчев.
Сред повиканите играчи личат имената още на самоковеца Станислав Ваклинов, който вече втори сезон защитава цветовете на пловдивския „Академик”, както и на бившите състезатели на „Рилски спортист” Асен Великов, Иван Лилов, Христо Захариев и Николай Стоянов.
България домакинства на Чехия в „Арена Ботевград” на 23 февруари от 18 ч., а два дни по-късно – на 25 февруари от 18.30 ч., гостува на Финландия в Хелзинки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*