Нападнаха без причина момчето ни

Вечерта в четвъртък, на 25 юни, синът ни си дойде вкъщи силно развълнуван и изплашен. Разказа, че прибирайки се по ул. „Иван Доспевски” в Първи квартал, бил заговорен от трима млади роми, докато други стояли отстрани. Единият го попитал има ли пари. Отговорил, че няма. Тогава го попитал има ли цигари. Отговорил също, че няма. И когато си тръгнал по улицата, получил удар в тила, а след това и в гърба. Заболяло го. Добре, че в този момент отнякъде се появил възрастен мъж и ромите си тръгнали, а синът ни се затичал към къщи.
На следващия ден разказахме в полицията за случилото се, но оттам ни казаха, че трябвало веднага да съобщим. А благодарение на разбирането на работодателите бяхме специално излезли от работа.
В полицията поискахме да има повече полицаи по улиците, особено вечер. Отговориха ни, че нямали достатъчно хора, а и с джипиес следели колите, които пътували по график, иначе следвали глоби.
Вечерта, прибирайки се от работа, видяхме пред полицията четири коли на жандармерията и се зарадвахме, че са взети мерки, но се оказа, че са дошли на помощ, тъй като през деня полицейска кола била изпочупена от контрабандисти на дърва.
Това научихме впоследствие, когато подадохме писмена жалба в полицията за нашия случай. Тогава разбрахме и че на следващия ден е станало друго подобно нападение – посред бял ден в града ни момче е било нападнато без причина от групичка роми. Но когато са непълнолетни, законът ги защитава. А нас кой да ни защити?
Образува се веднага досъдебно производсво, но нямаме много вяра, че виновните ще си получат заслуженото. Дано да се лъжем и служителите на реда да си свършат работата както трябва.

/Авторите пожелаха да останат анонимни по разбираеми причини/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*