Народен събор „Магията на Рила планина“ в Боровец от 5 до 7 юли /ПРОГРАМА/

За поредна година в Боровец ще се състои народният събор „Магията на Рила планина“. Форумът събира по традиция на едно място любители на българския фолклор и традиции от цялата страна. На 5, 6 и 7 юли – петък, събота и неделя, участниците ще представят на гостите на курорта характерни за българския бит и култура продукти, музикални и танцови изпълнения. Празникът ще открие Поли Паскова с концерт от 20 ч. в петък, на 5 юли.
Десетки музиканти и танцьори от България и съседните балкански страни ще се включат в традиционното надиграване, а в концертите ще участват едни от най-големите имена от съвременната фолклорна сцена. Ще се изявят любителски състави, клубове и школи. През втората фестивална вечер нестинарско шоу ще зарадва гостите на Боровец. 
Участие са заявили десетки майстори – занаятчии, билкари, художници, артисти – представители на автентичното родно изкуство. Гостите на фестивала ще могат да посетят и фермерския пазар, на който ще бъдат представени свежи и здравословни продукти от цяла България.
Специално за събора цената на двупосочния билет за кабинковата линия до Ястребец ще бъде намалена. В събота и неделя – на 6 и 7 юли, двупосочният билет за възрастни ще струва 10 лв., за деца от 7 до 14 години – 4 лв., a малчуганите до 7 г., както винаги, ще пътуват безплатно.
Съборът ще се състои в центъра на Боровец, пред хотел „Рила”. Ето и програмата:
5 юли, петък:
17 ч. – откриване на фермерски базар и занаятчийска изложба
20 ч. – откриване на събора и концерт с Поли Паскова
6 юли, събота:
9 – 10 ч. – записване на участниците и групите на място
10 – 12.30 ч. – конкурсна част
12.30 – 14 ч. – празничен обяд: боб по самоковски в гигантски тиган, приготвен от майстор Ангел Ангелов, и конкурс “Магична питка”
14 – 17 ч. – конкурсна част
17.15 – 17.45 ч. – открит урок с Мирослав Димитров, хореограф на ансамбъл “Пирин”
17.50 – 18 ч. – шоу на тъпанджиите
18.05 – 18.20 ч. – поздрав за гостите на събора от фолклорен ансамбъл “Самоков” с ръководител Борислав Искрев
18.25 ч. – теглене на печелившите от томболата
19 ч. – възстановка от Клуба на любителите на старинно оръжие “Чакър войвода”; начало на вечерта с много музика и кръшни хора около огъня
21.30 – 22 ч. – нестинарски танци
7 юли, неделя:
Занаятчийска изложба
Фермерски базар

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*