Националките биха Румъния в Самоков с 94:65

Женският национален отбор по баскетбол надигра в „Арена Самоков” на 29 май Румъния с категоричното 94:65. Пред 100 зрители възпитаничките на старши треньора Георги Божков не оставиха шансове на представителките на северната ни съседка.
В игра за България се включиха три състезателки, свързани със Самоков. От началото на двубоя стартира звездата на „Рилски спортист” през изминалия сезон Стефка Митева. Нещо повече – за 28 минути на паркета родената в Благоевград националка стана пълен господар в подкошието, като взе цели 12 борби – повече от всяка друга баскетболистка в двубоя. Митева записа и 4 точки, 2 асистенции, 2 отнети топки и 1 чадър на сметката си, като по този начин оформи приличния коефициент 15.
Участие в срещата взеха и две самоковки – Христина Иванова, състезаваща се за „Левски” /Сф/, и Цветомира Шаренкапова, защитаваща цветовете на „Дунав” /Рс/. Те се включиха в сблъсъка съответно за 21 и 6 минути. Хриси реализира 9 пункта, пребори се на 6 пъти за топката в подкошието и успя да отнеме на три пъти топката от румънски състезателки, за да оформи коефициент 8. Цвети вкара 8 т. на румънките, взе 2 борби и им отне една топка за коефициент 7.
Наставникът Божков, пуснал в игра общо 13 състезателки, остана доволен от видяното и похвали възпитаничките си за себераздаването.
Днес, 3 юни, българките ще играят в самоковската зала от 15 ч. нова контрола с баскетболистките на Македония.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*