Националките спечелиха волейболното Гран при в “Арена Самоков”

Волейболистките на България завършиха с победа участието си в световното Гран при /дивизия B/ в “Арена Самоков” на 10, 11 и 12 юли. Националките надиграха Пуерто Рико с 3:0 /28:26, 25:20, 25:15/ в последния си мач от група “М” и така станаха победители в групата с 6 точки. Преди това тимът ни би с 3:2 Хърватия и падна 2:3 от Чехия.
Второто място окупираха именно чехкините, трети остана Пуерто Рико, а четвъртата позиция бе за Хърватия. В общото крайно класиране обаче “трикольорките” останаха пети и пропуснаха шанса си да играят на финалите в Полша.
“Поздравявам отбора за страхотното му представяне в турнира. Пожелавам на всички момичета успешна кариера, това им е много необходимо. Дано преди всичко да успеят да се реализират в силни клубове, за да могат да се развиват още повече. Единствено така можем да изградим сериозен национален отбор”, доволен бе след Гран при селекционерът Драган Нешич.
Сега тимът ще се подготвя за световното първенство до 23 г. в Турция.
Битките срещу Хърватия, Чехия и Пуерто Рико бяха изгледани на живо от не повече от 700-800 зрители, въпреки призивите на организаторите за масово присъствие и обявения свободен вход.
Същевременно съставите останаха очаровани от гостоприемството на домакините и предоставените им отлични условия за подготовка и игра.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*