Националният сайт „Уча.се” стана партньор на СУ „Отец Паисий”

Деветокласниците от професионалната паралелка със специалност “Електронна търговия”, професия “Организатор интернет приложения” на СУ „Отец Паисий” посетиха офиса на образователния сайт “Уча.се” в София.
Чрез кратки интервюта учениците се запознаха с част от екипа на сайта – изключително позитивни млади хора, някои от които са завършили образованието си в чужбина, но са се върнали в България с идеята да помогнат за образоването на децата.
Домакините бяха подготвили и занимателни въпроси и игри, които повдигнаха още повече емоционалния градус.
Самоковските ученици придобиха още по-голяма мотивация, имайки предвид перспективата за провеждане на учебни и производствении практики при партньор от ранга на “Уча.се”.
Учениците от професия „Графичен дизайнер” ще имат също образователни екскурзии в София, при другия стратегически партньор на училището – „Нимеро”, работещите в който поддържат лицензите за софтуерните продукти „Енвижън” и „Джъмпидо”.
Ученици от СУ „Отец Паисий” участваха и в откриването на фестивала на науката в „София тех парк” на 10 май. Първолаци, второкласници и третокласници се превърнаха в тайни агенти на науката, като учиха в изключително интересна среда: провеждаха опити; бяха във виртуална стая; докоснаха се до предмети, използвани от космонавти; видяха в действие роботи; изследваха с микроскопи насекоми.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*