Национални награди за самоковски педагози

Синдикатът на българските учители, фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно–оздравителният комплекс /СОК/ „Камчия” под патронажа на Министерството на образованието и науката организираха петдневен семинар на тема: „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”. Периодът 1–5 септември бе заключителен етап на организирания международен конкурс от януари.
СОК „Камчия” край Варна е методически център на класна и извънкласна работа. Учителите работят, творят, търсят разнообразни форми за развитие на творческите интереси и способности на децата.
На този национален семинар изявени учители от цялата страна споделиха добри практики. От Самоков участваха Илка Динева, директор на ЦДГ „Детелина”, и старши учителите Бойка Михайлова и Генка Динева от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.Те бяха удостоени със специалната награда на председателя на СБУ д. ик. н. Янка Такева. Награди от конкурса получиха още Румяна Котева, старши възпитател в ОУ „Митр. Авкс. Велешки”, и Гергана Георгиева, младши учител в НУ „Д-р Петър Берон”.
Петдневната програма бе изпълнена с много богата, интересна и полезна дейност. Приветствия и въвеждане към темата направиха Станка Шопова, председател на Управителния съвет на фондация „Устойчиво развитие за България” и изпълнителен директор на СОК „Камчия” ЕАД, г-жа Янка Такева, доц. д-р Райна Захариева от Института за усъвършенстване на учители.
Запознахме се с методическите кабинети на ЧСОУ „Юрий Гагарин” и със спортната зала. Разгледахме новопостроения единствен в България амфитеатър за 2000 души. Той е оборудван с най-модерни технически средства за провеждане на културни прояви на високо равнище. В сградата на учебно-възпитателния център се намират единственият по рода си в България цифров планетариум, обсерватория, авиокосмически център и музей на авиацията и космонавтиката.
Форумът завърши с поставяне на актуалните задачи пред СБУ и с връчване на сертификати от зам.-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.

Бойка Михайлова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*