Наша ученичка с национална награда по английски

Наградената Виктория Андонова /вдясно/ и учителката Галина Старчева

Ученичката от Професионална техническа гимназия “Никола Вапцаров” Виктория Андонова бе наградена за отлично представяне на състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата.
Над 600 учители по английски от цялата страна се събраха на националната конференция на преподавателите по английски език “Ден на Кеймбридж 2012”.
Конференцията се състоя на 21 април в София /хотел “Кемпински-Зографски”/. Лично посланикът на Великобритания Джонатън Алън откри тържественото събитие. Заедно с него към участниците отправиха приветствия представители на просветното министерство, Британския съвет, департаментите към Университета Кеймбридж.
Конференцията започна с награждаване на победителите от Шестото национално състезание по английски език между учениците от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Сред наградените бе и Виктория Василева Андонова от 8-б клас на ПТГ “Н. Вапцаров”, класирала се втора в ниво В1. Висока оценка и поощрение за своя дългогодишен труд в преподаването на английски получи и Галина Старчева. Двете бяха наградени лично от посланик Алън.
Програмата на конференцията включи няколко много интересни сесии, на които ерудирани лектори от Великобритания и Гърция представиха новостите в методите на обучение, както и съвременни учебни системи. Участниците в конференцията получиха сертификат – свидетелство за повишаване на професионалната им квалификация, както и безплатни най-нови материали за изпитна подготовка на Кеймбридж Юнивърсити Прес.
Богатата програма е утвърдила конференцията като най-голямата изява в сферата на английски език, провеждана у нас.

Светла Терзийска

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*