На изборите няма да има нито ЗНС, нито БЗНС, а Земеделски съюз – Самоков!

На поредното Оранжево утро в Самоков през декември не е имало височайши гости. Местните земеделци почели паметта на своя съратник и приятел Йордан Прокопиев и седнали да погледнат истината в очите. Не говоря, разбира се, от тяхно име. Просто не е трудно човек да се досети.
Какви са сегашните реалности? Трима земеделци на високи позиции – Николай Ненчев, председател на БЗНС, е военен министър в сегашното правителство. Зам.-председателят на ЗНС Явор Хайтов е зам.-председател на Народното събрание, член на Комисията по правни въпроси и на тази по вътрешна сигурност и обществен ред. Председателят на ЗНС Румен Йончев е народен представител, член на парламентарната комисия по земеделие и на тази по външна политика. Да не забравяме и още една фигура, към която земеделците в страната вероятно не са безразлични – бившият министър на земеделието от правителството на ОДС Венцислав Върбанов. В момента той оглавява една от най-големите аграрни асоциации – Асоциацията на земеделските производители в България.
Нека обществото даде оценка за работата на всеки един от тях.
Земеделците обаче са в очакване. На мнозина ще се стори безсмислено да се върти до болка изтърканата плоча за земеделското обединение. Известна е и мантрата, въртяна от всяка една от земеделските организации – вратите ни са отворени за всички земеделци. Само че това не произвежда нищо.
Та, събрали се самоковските земеделци и установили, че наближават местните избори и те трябва да се готвят за тях. Установили още, че има мераклии да стават земеделци, но няма отпечатани нови книжки. И взели решение на тях да не пише нито ЗНС, нито БЗНС, а Земеделски съюз – гр. Самоков.
Това е положението, дами и господа! Светли празници и мъдрост в мислите и решенията! Защото абревиатурите и постовете отминават, но земеделците остават.

Анета Божидарова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*