Нова детска площадка

Нова придобивка – специализирана детска площадка – има Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца и лица с увреждания /който се помещава в сградата на някогашното училище „Отец Паисий” зад ПГ „Константин Фотинов”/.
Чрез участие в проекти в две дарителски кампании на сдружение „Довери ми се“ са спечелени общо 6300 лв., като част от тези средства са насочени целево за монтирането на специална модерна настилка, която поглъща ударите. От дарения сдружението е успяло да набере още 3500 лв. и така е събрало общата сума от 9800 лв., колкото е цялата стойност на съоръжението. Работници от Общинското строително предприятие пък са благоустроили терена.
Както е известно, дворът на центъра бе обновен през миналата година и превърнат в т. нар. сензорна градина по проект към Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда при екоминистерството. С новата придобивка дворът окончателно се завършва и вече представлява място за полезно и приятно прекарване на времето на всички, които ползват услугите на центъра.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*