Нова загуба у дома в Балканската лига – 86:88 от „Кожув”

Трета поредна домакинска загуба в Балканската лига регистрира тимът на „Рилски спортист“. Самоковци отстъпиха в сряда, на 25 февруари, в „Арена Самоков“ на македонския „Кожув” с 86:88 и по този начин останаха на трето място в групата си.
Домакините за пореден път започнаха плахо в началото и като че ли това им коства неприятната загуба. Изключително слабо представяне в защитен план за тима на Росен Барчовски беляза първото полувреме от срещата и закономерно „белите“ се оттеглиха на почивката с пасив от 11 точки – 40:51.
В третата четвърт нашите показаха две коренно различни лица с играта си. Първо разликата набъбна до 20 т. за гостите от Македония, но постепенно, до края на частта, „Рилски“ стопи изоставането си до 7 пункта.
В последните десет минути нашите момчета дадоха всичко от себе си и три минути преди края стигнаха до равенство в резултата. По това време атмосферата в „Арена Самоков“ стана доста разгорещена, публиката се превърна в шестия играч на тима. За съжаление, това не бе достатъчно за техните любимци да стигнат поне до продължение. В крайна сметка светлинното табло изгасна при 88:86 за „Кожув“.
Голямо влияние върху крайния резултат оказаха спечелените повече борби /36:32/ и направените повече асистенции /15:10/ от македонския състав.
За пореден път най-деен в редиците на самоковци бе центърът Жарко Ракочевич. Черногорецът остана на косъм от дабъл-дабъл, записвайки 22 точки и 9 борби на сметката си. Капитанът Йордан Бозов продължава да подобрява представянето си на паркета с всеки изминал мач. Доказателство за това са постигнатите от него 21 пункта. 16 точки записа срещу името си пък Златин Георгиев.
Сега, след тази загуба, „Рилски спортист“ трябва да се надява на изразителна победа в Косово в последния си мач от групата срещу „Сигал“ навръх националния празник 3 март. Евентуална победа с под 23 точки или загуба с какъвто и да е резултат изпраща самоковския тим на четвъртфинал в надпреварата.
„Р. спортист”: Ракочевич 22, Бозов 21, Зл. Георгиев 16, Гуджино 10, Киров 2 /Норфлийт 10, Илиев 5, Тодоров, Кр. Георгиев/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*