Нови атракции се подготвят

Започна и изграждането на въжена линия и пирамида в Туристическата градина

Подготвя се монтирането през тази година на пет нови детски площадки, информираха от Общината. За тази цел са заделени около 100 хил. лв.
Чрез обществена поръчка са избрани изпълнителите. Фирма „Импресия – 99“ ще достави съоръженията за детските градини „Детелина“ и „Звънче” /филиал/, а „Металпласт Инжинеринг“ – за детска градина „Пролет“ и площадката в кв. „Самоково” /зад бл. 19/. „Металпласт” ще монтира и модерните настилки на всички нови детски площадки. Единствено за бъдещата площадка на ул. „Подридна“ не са се явили кандидати.
От местната администрация уточниха, че площадките в детските градини ще бъдат готови до началото на септември, за да могат малчуганите да ги ползват през цялата нова учебна година. Най-напред ще бъде завършена площадката в „Детелина“, тъй като тя ще бъде дежурна детска градина през август.
Започна и изграждането на въжена линия и пирамида в Туристическата градина. Съоръжението ще бъде монтирано върху самите дървета. Линията ще бъде дълга 232 метра, като ще има две нива за деца на различна възраст. Според специалисти ще се използват материали, които не увреждат кората на стъблата. Ще бъдат монтирани вертикална мрежа, дървен мост, тунел, висящи площадки, улей, зиг-заг мост, стълбички, „тролей” и др.
Двувърхата въжена пирамидата с площ 110 кв. м пък е предназначена за деца от 3 до 12 години и с максимален капацитет за използване от 30 малчугани. Височината на пирамидата ще бъде 4 м, дължината – 12 м, а ширината – 6 м. Към съоръжението ще бъде монтирана и настилка, която поглъща ударите. Изпълнител е фирма „Аутдор билдинг“. Стойността на проекта е 65 900 лв. без ДДС.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*