Нови обекти в Самоков и селата

Центърът за социална рехабилитация и интеграция. Снимка: архив

В града и района през последните месеци са изградени няколко нови обекта по проекти.
Приключило е изграждането на т. нар. сензорна площадка в Центъра за социална рехабилитация и интеграция /в двора на сградата на бившето училище „Отец Паисий”, зад ПГ „Константин Фотинов”/. Построени и монтирани са беседка, лабиринт, пейки. Основната част от средствата – 10 хил. лв., осигурява държавата. Озеленяването пък, на стойност около 1600 лв., е дело на Общината.
В Маджаре в изпълнение на проект за чиста околна среда са оформени зона за отдих и детски кът в м. Вратница. За тази цел Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистерството е превело 10 хил. лв.
Зоната и кътът заемат площ от 7 дка близо до гората и реката. Монтирани са комбинирани люлки, пързалки, катерушки, пясъчник, пейки, изградени са пъстроцветни дървени мостчета и предпазни огради, като са спазени европейските изисквания. Предвидено е да се засадят и декоративни храсти и дървета. Крайният срок за изпълнение на проекта е 30 ноември.
По проекти и в много други села ще се изградят детски и спортни кътове. От общинската администрация казаха на 5 ноември, че някои от съоръженията вече са поставени, а до края на ноември ще бъдат монтирани и останалите.
Очаква се скоро да приключи и ремонтът на бившия ресторант „Кутна Хора” в кв. „Възраждане”, където се обновява обществената трапезария, а ще бъде създаден и клуб на пенсионера.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*