Нов български университет ще ни помага за развитие на туризма

Студенти от Нов български университет и техни преподаватели се срещнаха с кмета Владимир Георгиев във връзка с формирането на идеи за рекламни политики на общината като привлекателна туристическа дестинация.
Визитата е част от т. нар. теренно изследване. Според гостите Самоков е пример за добро управление и има подходящ потенциал за създаване на подходяща рекламна политика.
Дейността на студентите включва запознаване с работата на Общинския съвет и кмета и събиране на информация за политиките, които те определят като приоритетни. Младите хора събират информация и за това как жителите и гостите на Самоков си представят развитието на града и района.
Студенти и преподаватели са посетили Историческия музей, както и местни обекти с историческо и културно значение, включително новопостроената крайречна зона. Изненадани са били, че срещат малко хора в почивните дни и че няма достатъчно туристи, които да се запознават с богатото културно-историческо наследство на Самоков.
В същото време гостите са впечатлени от благоустройствените дейности в централната част на града ни и от поддържаната чистота, от наличието на общински хотел и свързана с него спортна зала, от многото заведения за хранене. Според студентите и техните преподаватели Самоков има голям потенциал за развитие на туристически дейности извън възможностите за ски ваканции и летен туризъм в Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*