Нов проект за приобщаване на деца от етнически малцинства

Сдружение „Реформа и развитие” с партньори детски градини „Пролет” и „Звънче” организира на 31 януари в Младежкия дом семинар на тема „Мост – дете – учител – родител” по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” и проект „Преди училище”.
Присъстваха учители от двете детски градини и родители на деца в тях, както и Жулияна Костова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината.
Ръководителят на проекта Румяна Цолова изтъкна, че основната задача на проекта е да подпомогне децата, произхождащи от етнически малцинства, да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна реализация.
Доклад за конкретните цели и дейности изнесе Станка Методиева, администратор на проекта. Стана ясно, че целевата група се състои от 110 деца от етнически малцинства и 40 родители.
В доклада на Искра Радева, гл. експерт „Образователни дейности”, се изясниха предизвикателствата на приобщаващото образование. Интересни аспекти от работата по проекта бяха очертани и в докладите на Даниела Попова и Ели Лухова – ромски медиатори, и на Емилия Атанасова – обучител: „Ромите – един познат и непознат свят на приятелството”, „Образование и професионална реализация”, „Сътрудничеството между родители и учители”.
Ж. Костова изрази удовлетворение от организацията и работата на семинара и пожела успех за осъществяване на целите на проекта.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*