Нов протест срещу високите цени на горивата

Пореден протест, свързан с високите цени на горивата, парализира движението край Самоков в продължение на два часа в събота, на 26 ноември. Между 13 и 15 ч. основните входно-изходни артерии – за София и Дупница бяха преградени с автомобили и движението бе спряно.
Свободни за движение бяха само шосетата за Боровец, Мальовица и Ихтиман.
Внушителен брой полицаи следяха за реда по време на протестните действия.
На един от възловите участъци – на изхода за София, напрежението ескалира. Мъж с голям джип поиска да бъде пуснат през блокадата, но протестиращите не обърнаха внимание на молбата му. Последваха няколко пиперливи реплики от двете страни, но до по-сериозен инцидент не се стигна. Възрастна жена, пътуваща за столицата, също трябваше да изчака кротко в автомобила си до 15 ч.
Най-нетърпеливите шофьори пък се отклоняваха и по заобиколен път – през ниви и градинки, се включваха отново след блокадата в основния път за София. Разбира се, това бе възможно единствено с високопроходими машини.
Протестиращите, развявайки гордо националния трибагреник, обсъждаха оживено постоянно растящите цени на бензина и дизела. За пореден път те остро възнегодуваха срещу, по думите им, безумните цени на горивата и изразиха опасение, че след Нова година те пак, за кой ли път, ще бъдат увеличени.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*