Нов тротоар на бул. „България“

От източната страна на бул. „България”, от ул. „Константин Фотинов“ до кв. „Боричо“, се прави тротоар, какъвто досега там не е оформян. Поставянето на бордюрите се съобразява с подходите към частните домове и гаражи. Както е известно, през минали години асфалтов тротоар бе оформен по протежение на целия булевард от западната му страна. Според специалисти тази настилка е по-здрава, може да се използва и като велосипедна алея, а е по-удобна и за майки с колички.
През този строителен сезон асфалтови тротоари са направени на улиците „Рила планина”, „Бяла поляна”, „Захарий Зограф”, „Баба Неделя“.
От началото на седмицата започна и ремонт на водопровода на ул. „Мургаш”.
Преди това, както съобщиха от Общината, са подменени водопроводите на улиците „Бузлуджа” и „Христо Максимов”, както и на част от бул. „Искър” – от Долния мост на север. Предстои и реконструкция на водопровода на ул. „Асен Карастоянов”.
Настилката на тези улици е в лошо състояние не само заради честите аварии на водопроводните тръби, но и поради прокарването на трасета за газификация. След подмяната на водопроводите улиците ще бъдат асфалтирани, като това трябва да стане през този строителен сезон. От общинската администрация уточниха, че изпълнителят вече е избран, но тече периодът, в който процедурата може да бъде обжалвана.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*