Нямаме вода, положението е нетърпимо

От няколко години ние, жителите на ул. „Житна чаршия”, имаме голям проблем с водоподаването, а от лятото на 2012 г. положението стана нетърпимо. Налягането на водата е много слабо, което води до ред неудобства:
1. Не можем да използваме пералните машини.
2. Бойлерите, поради слабото налягане, също се използват от време на време, само за къпане, и то с риск да ни облива ту гореща, ту ледена вода. Подчертаваме, че има голям риск някой бойлер да гръмне и да се стигне до човешки жертви!
3. За да извършим някаква дейност, свързана с хигиенизирането на домовете си, чакаме среднощните часове, когато потреблението е по-слабо, а повечето от нас имат малки деца.
4. Въздухът по тръбите върти водомерите и ние плащаме за вода, която не сме употребили.
5. Поради слабото налягане през зимата тръбите на няколко жилища замръзват и се налага да търсим услугите на майстори.
Това не е първата ни жалба. Представяли сме и друга жалба-преписка, ходили сме и при директора на „ВиК – Самоков”, но до сега няма никакъв резултат, напротив – става все по-зле. Това е причината да разпратим жалбата си не само до ръководството на „ВиК”, но и до други компетентни органи.
Молим ви да направите нужната проверка и да отстраните причината преди тя да доведе до смъртен случай!
Ние сме изрядни платци и заслужваме да живеем като бели хора, а „ВиК” като коректен доставчик трябва да ни предоставя качествена услуга!
Ако жалбата ни не бъде взета под внимание и проблемът не се отстрани, ще предприемем по-драстични мерки, като се обърнем и към други компетентни органи.

Жителите на ул. „Житна чаршия”
/Следват подписите на 57 души/

Б. Р. Писмото е изпратено до директора на поделението на „ВиК” в Самоков с копия до директора на „ВиК” – София област, кмета на общината, в. „Приятел” и тв канал „Рила”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*