Областната управа на Софийска област – първа в Европа със сертификат „Антикорупция“

Областният управител Илиан Тодоров получи сертификат ISO 37001 – „Системи за управление за борба с подкупването“, с който администрацията на Софийска област става първата в частния и публичния сектор у нас, и първата в Европа администрация, която въвежда системата. Сертификатът бе връчен от Йоанис Економидис, ръководител на направление „Сертификация на системи за управление” при TUV HELLAS.
Системата за борба с подкупването съдържа мерки, предназначени да идентифицират и оценят риска и да предотвратят подкупването на служителите. Стандартът е разработен във Великобритания и след успешното му действие се превръща в международен. Целта е да се изградят култура, почтеност, прозрачност и откритост в работата на държавните служители.
На Тодоров бе връчен и сертификат ISO 9001:2015 – „Система за управление в областта на предоставяне на административни услуги“.
На церемонията присъстваха Кармен Щруг, зам.-председател на Германо-българската индустриална търговска камара, д-р Мариана Чолакова, почетен консул на Германия в Пловдив, и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*