Обучиха кметовете за предоставяне на електронни услуги на гражданите

Pensioneri kompiutarВ Самоков на 18 септември бе отчетена работата по успешно приключилото обучение по проект „Повишаване на знанията на кметовете и техническите изпълнители от кметствата на общината за работата им със сайтове и административно-правни програми за електронни услуги на гражданите”.

Водещи на обучението са били специалистките от Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” Наталия Радева и Антоанета Божкова. Самото обучение се е осъществило със съдействието на програма „Глобални библиотеки – България” и при партньорството на сдружение „Реформи и развитие” с председател Румяна Цолова.

Полина Спасова, главен експерт в Общината, благодари на присъстващите кметове, кметски наместници и технически изпълнители за активното участие в двумесечното им обучение и изрази увереност, че то ще бъде от полза в тяхната отговорна работа.

Главният библиотекар Албена Ихтиманска изтъкна, че обучавалите се 24 кметове и кметски наместници и 23 технически изпълнители са придобили основни умения за работа със сайтове и с административно-правни програми. Те ще могат вече да си служат с тях и по-бързо да обслужват гражданите, което ще бъде от голяма полза за 11-те хиляди жители на общината, живеещи в селата. Така се осигурява и достъп до източници на обществена електронна информация, включително до различните закони, „Държавен вестник” и др.

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 4086 лв. Самият проект е осъществяван в продължение на около 4 месеца – през юни, юли, август и септември, в компютърната зала на библиотеката.

Г-жа Ихтиманска връчи удостоверения на всички, завършили обучението.

П. Спасова пък изненада приятно присъстващите със съобщението за предстоящо следващо обучение по проект на Националното сдружение на общините, което ще се проведе от 25 до 27 септември в Боровец.

Е. Иванова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*