Общината: Гражданите да дадат предложения за плана за развитие до 2020 г.

Във връзка с разработването на плана за развитие на Самоковска община за периода 2014-2020 г. от Общината канят гражданите да участват със свои мнения, идеи, препоръки, предложения, въпроси, критични бележки.
Оформени са общо пет т. нар. фокус групи, които ще обсъждат проблемите и насоките за развитие в различните сфери: „Алтернативи за развитие на местната икономика и устойчиво развитие”, „Техническа инфраструктура”, „Здравеопазване и социални услуги”, „Образование, спорт и интеграция на ромите” и „Култура, туризъм и трансгранично сътрудничество”.
Фокус групите ще заседават във вторник, на 24 юни, последователно от 9 до 14.30 ч. в залата на третия етаж в сградата на Общината.
От общинското ръководство очакват, че гражданите ще споделят мненията си за проблемите в отделните сфери и вижданията си за развитие на общината в различните области, като дадат и конкретни предложения и препоръки. Гражданите могат да се запишат за участие при разискванията в отделните фокус групи до понеделник включително, 23 юни, на тел. 0886 71 71 24.
Цялостната дейност по разработването на плана до 2020 г. се предприема в изпълнение на проект „Подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики за местно и регионално развитие в община Самоков”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*