Одобриха генералния план за организация на движението

Генералният план за организация на движението в Самоков е готов и одобрен, информираха от Общината. В разработката са посочени  маршрутите на движение, улиците и велосипедните алеи. Целта е била да се предложи най-доброто решение за организацията на движение и за пътната безопасност.
Според плана неравностите по платното за движение за намаляване на скоростта се предвижда да бъдат поставени при всички училища и детски градини, чийто входове са на натоварени улици, както и на невралгични участъци с висока скорост, включително на ул. „Ястребец“ – срещу ПТГ „Никола Вапцаров“.
Планира се „легнали полицаи” да се поставят и на пешеходните пътеки срещу механа „При Соте”, на ул. „Христо Ботев” при кръстовището й с ул. „Христо Смирненски”, на ул. „Преспа” – срещу магазин ЦБА, на ул. „Отец Паисий” – на кръстовищата с улиците „Македония” и „Иван Йончев”; срещу Гимназията по туризъм.
Асфалтови гърбици ще бъдат оформени и в някои села  – в началото на Доспей, пред кметството на Продановци, в центъра на Говедарци.
В актуализирания план подробно са посочени и пътните знаци по улиците.
Определени са улиците с еднопосочно движение. Освен съществуващите, се препоръчва да се направят еднопосочни и други улици.
Междувременно започна и монтирането на осветление на натоварените пешеходни пътеки. Стремежът е да се осигури по-добра видимост за шофьори и пешеходци и по-голяма безопасност при пресичане на оживените участъци. Работата се върши от служителите на звеното за ремонт и поддръжка на уличното осветление.
Вече е монтирано осветлението на пешеходната пътека при НУ „Станислав Доспевски”. Осветяват се още три пътеки на бул. „Искър” – на кръстовището с ул. „Македония“, при „Била“ и срещу механа „При Соте”. Статистика от миналата година сочи, че бул. „Искър“ е на второ място от улиците в Самоков с най-много пътно-транспортни произшествия, на първо място е кръстовището на улиците „Македония” и „Рилска малина”. По новия генерален план за организация на движението в Самоков там се предвижда монтирането на светофарна уредба.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*