Одобриха 71 нови работни места!

На заседанието на Съвета за сътрудничество към Бюрото по труда на 4 ноември са разгледани заявки на работодатели от Общината. Одобрени са по програма за обучение и заетост за продължително безработни 30 работодатели. 12 фирми – 10 от Самоков и 2 от Долна баня, ще наемат общо 28 работници в частния сектор. В публичния сектор е одобрено общинското предприятие „Строителство, ремонт и озеленяване”, което открива 11 места за работници по поддръжката. Назначените ще бъдат с договори за 1 година, през която ще получават минимална заплата без финансова ангажираност на фирмата.
За сключване на договори по мерки по Закона за насърчаване на заетостта са одобрени 13 фирми /от които 2 в Долна баня/, разкриващи 14 работни места за младежи до 29 г. Одобрени са и 10 работни места по чл. 50 от Закона /предвиждащ субсидия за първите 5 места в новооткрита фирма/.
Съветът за сътрудничество е дал разрешение и за две работни места за безработни с намалена работоспособност, за едно място по члена за безработни самотни родители или майки с деца до 5 г. и за 5 места за безработни на възраст над 55 години. Назначените по тези мерки ще подпишат договори за 18 месеца, като е осигурена субсидия за 9 месеца при заплата от 300 лв.
Общо 71 са одобрените работни места. До края на ноември Бюрото по труда ще сключи договори с работодателите и ще се назначат новите работници.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*