Осем медала за грациите на клуб „Самоков” от държавното първенство в Кърджали

Три сребърни и пет бронзови отличия заслужиха състезателките на клуб „Самоков” с треньор Дияна Аврамова от 22-ото държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, състояло се от 27 до 29 април в зала „Арпезос” в Кърджали.
След като бе с трети резултат в квалификацията тройката ни при 7-8-годишните в състав Виктория Крушарска, Красимира АлХусани и Радостина Генова стигна до сребърните медали във финала. Момичетата се изявиха и с индивидуални съчетания, като най-доброто класиране бе на В. Крушарска, която бе трета в първия ден, но допусна грешка на финала и завърши на 6-о място.
Бронзовите медали пък станаха достояние на самоковската група при 9-11-годишните в състав Божидара Иванова, Виктория Вучкова, Каролина Симитчиева, Марина Димитрова и Николета Богоева. Три от гимнастичките – Иванова, Вучкова и Богоева, се класираха пети при тройките. Най-добрият индивидуален резултат записа Б. Иванова, която зае 6-ата позиция.
Иванина Вукадинова и Никол Драганова се класираха на 5-о и 8-о място при 12-14-годишните, а Весела Вукова бе шеста при 15-17-годишните.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*