Остин Калхун няма да се връща, поема към Швейцария

Остин Калхун е вторият играч на “Рилски спортист”, който се разделя с клуба. 201-сантиметровият състезател е казал “да” на офертата на швейцарския елитен тим “Масано” и през новия сезон ще се състезава в алпийската страна.
Любопитното е, че преди време в “Масано” се подвизаваше с успех друг бивш баскетболист на “Рилски” – Антъни Гуджино. Преди Калхун отборът ни бе напуснат от Шон Барнет, който почти сигурно се завръща в румънското първенство.
Договорът на Остин изтече в края на настоящата кампания и нямаше симптоми, че ще бъде продължен.
Янкито се присъедини към състава на Росен Барчовски в началото на септември миналата година, като помогна на съотборниците си да се преборят за бронзовите медали в турнира за националната купа.
Роденият преди 24 години в Детройт Калхун изигра общо 36 двубоя с белия екип, в които оформи КПД от 9.1 точки, 4.2 борби и 1 асистенция на мач.
С напускането на Остин Калхун американците в “Р. спортист” намаляха от петима на трима. Сигурен за новия сезон всъщност е само Върнън Тейлър, който обяви наскоро, че остава за поне още една година. Висящо остава положението при неговите сънародници Джъстин Грей и Еван Равънел.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*