Отворено писмо до глупаците, дългогодишни НЕ членове на културната, политическа, обществена и лична институция „Разум”

Уважаеми, неопределени по пол и произход глупаци, назовани от мен министри /като по-късно ще поясня защо и на какво/, позволявам си да ви пиша в отворено писмо чрез всеобхватната световна медия на белите листи, без конкретен повод, защото като цяло думата криза е всеобхватна.
От дълго време се възмущавам от вашите порочно „скромни личности”, които си плуват в своето блато от заблуди и понеже незнайно как са успели да настъпят жабата зад врата, са си въобразили, че са господари на света. Жалко само, че блатото е толкова омърсено от тях, че не могат да се огледат във водата, която при тях е като заровено коренче, неоткриваемо дълбоко, в земята, и да видят, колко жалка и смешна картинка са – приказни герои, които са решили, че наместо да целуват жабата, ще я опитомят и ще запазят това грозно чудо за себе си по простата причина, че ако тази жаба се превърне в нещо красиво и позитивно, което да внесе уют и честност в общуването и развитието, може да я изгубят. А с това рискуват да изгубят и своето Аз.
Всъщност в приказката на глупака – владетелят на света, дали ако коленичи и целуне жабата, тя ще се превърне в капчица разум – нали в приказките стават най-неочакваните и чудати неща!? А може би го е страх да я целуне, защото може да се превърне в грозна, стара даскалка с дебели черни очила с диоптър като на бинокъл, мустак и показалка, която с труда си, в насока насилие, ще го преобрази от глупак в нормално човешко същество със смирен светоглед и реално светоусещане…
Знам ли!? Ще изчакам някой смел съвременен автор на приказки да напише и тази, за да разбера какво може да стане.
Сега по-дълбоко в темата. Вие, скъпи ми, анонимни глупаци, сте виновни за кризата, но не тази в държавата, а тази у човека, който човек реално също може да се яви като вид държава, с управляващи, с упадък и възход, с няколко министерства: на Чувствата, на Мислите, на Усещанията, на Законите (чисто морални), на Взаимоотношенията, на Сърцето, на Душата и на Тялото. Вие, с вашите безумни дела, приказки и писания петните всичко стойностно и всеки доказал се с честен труд човек.
Обвинявам министъра на Чувствата в неграмотност! Поради неправилно изписани и пояснени чувства в Законите на човека самите люде се объркват и смесват обичта с омраза, добротата със злоба и прочие.
Обвинявам министъра на Мислите в лъжа! Защото непрекъснато заблуждава човека, когато има полза, и го отклонява съзнателно и манипулативно от правилната посока на мисли!
Обвинявам министъра на Усещанията в измама! Чрез международни спекулации, без капчица съвест от негова страна, не просто обърква, ами побърква хората.
Обвинявам министъра на Законите в незаконно поправяне на чисто морално и изградено уважение в Министерството на Законите на Усещанията, с което спомага неправилното, безнравствено, невъзпитано, порочно, развратно и така натам поведение сред обществото.
Обвинявам министъра на Взаимоотношенията в укриване на документи, от които става ясно, че между хората трябва да царят разбирателство, доброта и хармония.
Обвинявам министъра на Сърцето в източване на любов от държавната хазна и присвояване на високи суми, трупани с години от лихвите на чувствата.
Обвинявам министъра на Душата в закононарушение в частния бизнес сектор, в затваряне на куп предприятия, в които душите са главни началници. И неотдавна, наложено от УМосъюза, в който не ми стана ясно как глупаците влязоха, Министерството на Душата се затвори.
Обвинявам министъра на Тялото в продажност! Без всякакви законови и морални права продава Тялото, за да печели нелегални пари, с което да строи палати на глупостта.
Изисквам, във връзка с незаконно учредената партия на глупаците, дългогодишни НЕ членове на културната, политическа, обществена и лична институция „Разум”, Референдум – ЗА или ПРОТИВ глупостта в държавата и в самия човек!
Уважаеми глупаци, не ви ли е срам, че заблуждавате и унижавате цял един народ? Отстъпете своите министерства на качествени хора, които да поведат човека напред, в правилната посока!
Важно: Може да кандидатствате по програмата на УМосъюза за набиране на средства за развитие на умствена дейност. Дават милион за всеки глупак, който реши задачата с държавния бюджет без умишлени грешки в изчисленията. За всеки, който открие по научен път как да се развива държавата. За всеки, който надхитри детектора на лъжата и така натам. Кандидатствайте! Единственото особено в програмата е, че неодобрените влизат в затвора. И отварям една скоба – 240 милиона са ни в кърпа вързани, да видим колко ще бъде допълнителният доход на Република България и колко от тези пари ще бъдат вложени вътре в държавата на човека, т. е. в положителното развитие на гореспоменатите от мен министерства, които изграждат индивида като обществено полезна личност.

Зоя Станкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*