Отвориха „Бялата порта” за 12-и път

В рамките на Празника на Самоков за 12-ти пореден път на 16 август в Туристическата градина се състоя фестивалът на туристическата и планинарската песен „Самоков – бялата порта на Рила”. Участваха 9 състава – хорове и вокални групи от цялата страна /София, Асеновград, Петрич, Стара Загора, Казанлък, Перник, Кюстендил, хорът на ветераните-туристи и на Сдружението на инвалидите в Самоков, ръководени от Борис Стрински/. Повече от 200 бяха участниците в програмата.
Фестивалът се проведе на ново място и на нова сцена – източно от входа на стадиона.
Гости и участници бяха сърдечно поздравени от кмета Владимир Георгиев. В духа на традицията фестивалът започна с химна на Българския туристически съюз „Балкани, дигайте се!”, изпълнен от хора на ветераните–туристи. Алпийските трели на Йодлеровия състав от столицата ни пренесоха за миг в Швейцария. Бурните аплодисменти на публиката предизвика и песента „Приятели” на казанлъшкия хор „Ехо”.
Фестивалът завърши с „Мила Родино”, подета общо от участниците в програмата, както и от цялата публика.
Съставите бяха удостоени от името на общинската управа с грамоти и плакети.
Кметът Георгиев пък връчи поздравителен адрес и празничен плакет на почетния гражданин на Самоков Борис Стрински по случай неговата 85-годишнина и за успешната му дългогодишна творческа дейност.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*