Откриха европейското по борба в „Арена Самоков”

Над 500 борци от 35 държави участват в “Евро 2014″ за кадети и кадетки, което се провежда в „Арена Самоков”. Първенството е и квалификация за олимпийските младежки игри в Нянджинг (Китай) през август.
Турнирът бе открит официално в самоковската зала навръх Гергьовден – 6 май, от председателя на Европейския комитет по борба /СЕЛА/ и член на Изпълнителното бюро на Международната федерация по борба /ФИЛА/ проф. Цено Ценов. Присъстващите бяха поздравени от зам.-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев, кмета Владимир Георгиев и председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Със специални отличия бяха удостоени проф. Ценов, Й. Йовчев, Вл. Георгиев, Вал. Йорданов, както и генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и зам.-кметът Васил Сайменов.
За празничното настроение на състезатели, деятели и зрители се погрижиха талантливата малка певица Маргаритка Бочева, група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева и танцьорките от ансамбъл „Самоков” с ръководител Станислав Крумов към читалище „Младост”.
В началото под звуците на националния химн в залата тържествено бе издигнат трибагреникът. Представени бяха с националните си флагове и всички участващи страни.
Още същата вечер започнаха едновременно на три тепиха и самите схватки. Шампионатът ще продължи до 11 май.
Сред участниците в шампионата са отбори на всички водещи школи на континента в този спорт, включително супер силите Русия, Турция и Азербайджан. България е представена с пълни състави, като в тях фигурират и самоковци. Нашите представители ще се качат на тепиха на 9, 10 и 11 май.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*