Откриха площадка за разкомплектоване на автомобили и 300 л контрабанден алкохол

Служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и РУП-Самоков са открили при съвместна проверка действаща незаконна площадка за разкомплектоване на автомобили в бившия стопански двор на Райово. В акцията са участвали и представители на екоминистерството.
На терена, собственост на 53-годишен жител на селото, били намерени около 15 леки и 4 товарни автомобила, както и пътно-строителна техника, част от които били разкомплектовани. При последвалата проверка на всеки от автомобилите инспекторите установили спрян от движение „Форд Фиеста“. От направената справка е констатирано, че са му поставени чужди регистрационни табели, отговарящи на лек автомобил „ВАЗ 2108“. Автомобилът и табелите били иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 345 от Наказателния кодекс.
До входа на работилница в обекта инспектиращите се натъкнали и на полиетиленов чувал с части от тяло на сърна – глава, четири крака и кожа. При допълнителен оглед в тоалетната на стопанската сграда били открити сърцето и черният дроб на сърната. За случая е уведомена Районната прокуратура в Самоков и е образувано досъдебно производство.
В дома на собственика на площадката пък, под стълбището на първия етаж, били открити и иззети 300 литра алкохол с висок градус, разлят в пластмасови бидони от по 100 и 80 литра, без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*