Откриха пързалката с ледено шоу и заря

Откриването на новия сезон на ледената пързалка на централния площад „Захари Зограф” на 7 декември бе ознаменувано с впечатляващите изпълнения на гостуващите със свое шоу състезателки по фигурно пързаляне от софийския спортен клуб „Ледени искри”, сред които беше и самоковско момиче – Радина Москова.
Преди това пък се състоя празничен концерт под надслов „Лицата на Самоков – 5 години България в Европа”. След „Мила Родино” и „Ода на радостта” – химна на Европейския съюз, зам.-кметът Радослав Стойчев говори за значението на членството на България в ЕС. Той изтъкна, че с изпълнението на редица проекти и Самоков е почувствал помощта на обединена Европа.
С много вълнение и аплодисменти бяха посрещнати изпълненията на малката Маргарита Бочева от ЦДГ „Пролет”, на мажоретния и балетния състав при читалище-паметник „Отец Паисий”, на певиците Радостина Лазарова и Габриела Даганова.
Свой дял за тържественото настроение имаха и облечените в гвардейски униформи ученици от ПТГ „Никола Вапцаров”, които носеха родния трибагреник и знамето на Европейския съюз.
Интересен елемент от тържеството бе и пускането на летящите фенери, след което публиката прие поканата на водещата за отброяване на последните секунди до запалване на светлините на коледната елха.
Последва нова светлинна феерия – заря, която огря с разноцветни светлини небето над площада и бе чудесен завършек на шоуто.
Ледената пързалка вече работи и е на разположение на своите почитатели.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*