От 18 януари започва раздаването на помощите в града

Снимка: архив

От понеделник, 18 януари, в Самоков започва раздаването на помощи от Европа за най-нуждаещите се жители на града ни. В пункта на ул. „Бузлуджа” /в бившето училище „Никола Драмалиев”/ правоимащите ще получат по 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1 конфитюр и 2 компота.
Правоимащи са лицата и семействата, получили през сезон 2014-2015 г. /миналата зима/ парична помощ за дърва или за въглища, за електроенергия или за природен газ.
Пунктът ще работи от 8,30 до 12,30 ч., когато ще се обслужват живеещите на ул. „Здравец”, и от 13,30 до 17,30 ч., когато ще бъдат раздавани помощите на живеещите на всички други улици и във всички други квартали на града. Работата ще продължи до 29 януари.
Храните ще се получават само срещу представяне на оригинална лична карта или пълномощно за получаване на продуктите. Пълномощното не е задължително да бъде нотариално заверено, но следва да е подписано от правоимащото лице и да се представи заедно с личната карта на лицето и личната карта на упълномощения.
От Българския червен кръст поясниха, че пълномощните се прилагат към списъка с правоимащи и служат за отчетност; в списъка за раздаване, в графа „забележка“, се отбелязват данните от личната карта на лицето, което е упълномощено да получи хранителните продукти.
От БЧК приканват правоимащите да имат готовност да заплатят 1 лв. доброволен членски внос в полза на Червения кръст, за което ще получат и съответен документ.
През настоящата седмица със съдействието на местните кметства се раздават помощите на най-нуждаещите се хора от селата в общината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*