От 23 до 25 септември – моторни атракции

Състезания от европейския шампионат по офроуд “Баха България” ще се състоят в Самоков и района от 23 до 25 септември, като на тях ще бъдат определени и шампионите на Стария континент. По този повод в София на 19 септември бе дадена пресконференция, в която заедно с шефа на федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и други деятели участваха кметът на Самоков Владимир Георгиев и зам.-кметът Люба Кленова.
Откриването е на 23 септември, петък, от 19 ч. на площад „Захарий Зограф”. В надпреварите ще участват водачи на мотоциклети, ATV и джипове. България за първи път е домакин на кръг от европейския шампионат и доброто представяне е много важно с оглед на бъдещето. „Баха България” e последен кръг от европейския офроуд шампионат за мотоциклети, четириколки и UTV (бъги), както и кръг от Източноевропейския шампионат за джипове, и трети кръг на националния крос-кънтри шампионат.
Над 100 участници от 8 държави ще се пуснат в оспорвана битка. При бъгитата Николай Гочев, шампион на България, е втори в европейския шампионат, а при джиповете екипажът на „Хюндай Офроуд Рейсинг” Иванчев-Николов е лидер в балканското първенство. При мотоциклетите ще участва европейският шампион за м. г. Педро Бианчи Прата от Португалия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*