ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” – пак № 1 по безопасност на движението

За четвърта поредна година отборът на ОУ “Митрополит Авксеннтий Велешки” спечели общинското състезание по безопасност на движението за ученици от 5 до 7 клас под надслов “Да запазим децата на пътя”.
Надпреварата се състоя в двора на училището на 21 април. Въпреки прехвърчащия сняг настроението сред състезатели и публика бе на висота, а помощ на домакините при организацията оказа и полицейски екип начело с шефа на “Пътна полиция” при РУП-Самоков Георги Елин.
Техничното трасе затрудни много от участниците, които трябваше да преместят пълна чаша с вода, карайки велосипед; да преминат през змейки, конуси, завои и други препятствия.
За втората и третата част на състезанието – викторина с 20 въпроса и новата част в регламента – скоростно подреждане на пъзел, квартетите на участващите училища влязоха във фоайето на школото.
В крайна сметка най-много точки събра съставът на домакините, следван от отборите на ПГ “Константин Фотинов”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, ОУ “Христо Максимов” и СУ “Отец Паисий”.
Наградите на участниците – топки, пособия за федербал, други игри и грамоти, връчиха гл. експерт “Образование, младежки дейности и спорт” в Община Самоков Жулияна Костова и директорката на училището-домакин Ирена Коцева.
Тимът на ОУ “Митр. Авкс. Велешки” ще участва в сряда, 26 април, в областната надпревара по безопасност на движението в Етрополе.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*