Пазим ли природата, пазим себе си

Участниците в клуб „Млад еколог“ към Професионалната гимназия по туризъм започнаха на 20 октомври своята дейност за учебната 2012/2013 г. Клубът е част от програма УСПЕХ, проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Клубът ни се стреми да популяризира екологията, устойчивото развитие и дейността по опазване на околната среда. Ние всички сме любители на природата и призоваваме и гражданите да бъдат по-отговорни към нейното опазване.
Този призив не е случаен. На похода ни на 20 октомври до Боричо се натъкнахме на нерегламентирано сметище точно при Влашката махала – ужасна мръсотия и воня на оборски тор.
Но такива сметища има в цялата община. Нека бъдем европейци, уважаеми съграждани, и да не хвърляме боклуци, където ни попадне! Ние, учениците и ръководителят на клуба, ще дадем личен принос за промяна на ситуацията. Нека всички променим навиците си: да гасим осветлението, ако няма нужда от него; да не оставяме електроуредите включени; да пестим водата, като затваряме кранчето на чешмата; да събираме разделно отпадъците; да не използваме автомобили, а да се придвижваме с колело.

Михаил Михайлов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*