„Палитра от слънчеви лъчи” огря Сарафската къща

Бойко Павлов и Марияна Лобутова

Изложба на възпитаниците на художника Бойко Павлов под наслов „Палитра от слънчеви лъчи” бе открита на 30 август в уютната атмосфера на Сарафската къща.
Уредничката на къщата – културен паметник Марияна Лобутова говори за детското творчество, което според нея е най-чистото и най-прекрасното изкуство: „Няма значение какво кара децата да рисуват; важното е ние, възрастните, да разчитаме техните произведения”, възкликна г-жа Лобутова.
Бойко Павлов сам откри изложбата, като изтъкна, че тя е втора поред. Миналата година са участвали само 4 деца, а сега участниците са вече 12. Художникът им връчи грамоти за цялостно творчество, като не пропусна да отбележи най-характерните черти на всеки от тях.
Ангелина Велева, Теодора Георгиева, Даяна Илиева и Христина Георгиева са по-отдавна в школата. Новите попълнения са Ивайло Георгиев, Христина Николчева, Радина Огнянова, Габриела Драганова, Михаела Миланчева, Виктория Чипова, Христо Деянов и Мартин Танкишев. Всички те са от 7- до 13-годишни.
Главен експерт „Култура” в Общината Пепа Георгиева поднесе изненада – подаръци на всеки млад творец. Тя не скри вълнението си както от техните творби, така и от изложените картини и творение върху камък на Бойко Павлов, като подчерта, че винаги намира вложена в тях една невероятна душевност.
М. Лобутова връчи и специален подарък на преподавателя – каталози на бележити български художници.
Б. Павлов сам издаде – „като на приятели”, къде се вдъхновяват малките творци. Ридо и Бельова черква с Аязмото са сред любимите им места на открито. Пленер представлява точно това – рисуване сред природата.
Присъстващите ценители на изкуството с интерес разгледаха изложените творби. Техниките са графика и акварел.
Изложбата ще продължи две седмици – до 13 септември.

Яна Василева

Възпитаниците на художника

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*