Паркът за планинско колоездене в Боровец отваря врати на 1 май

Обновен, паркът за планинско колоездене в Боровец отваря врати за любителите на екстремното колоездене още на 1 май, преди снегът да се е стопил във високите части на Рила, информираха от пресцентъра на фирма „Бороспорт”.
От 1 до 6 май кабинковият лифт и лифт „Ситняково Експрес” ще работят за туристи и байкъри всеки ден. А до навлизането в активния летен сезон „Ситняково Експрес” ще работи за посетителите на байк парка в събота и неделя и през другите почивни дни.
Това лято цената на целодневна лифт карта ще бъде 22 лв., а на двупосочния билет за туристи – 12 лв. за възрастни и 6 лв. за деца.
Стартът на сезона ще бъде даден с игра, като по всички отворени за откриването трасета ще бъдат скрити подаръци от „Бороспорт”. Всички посетители на байк парка могат да се включат в играта абсолютно безплатно. Снимки на местата на „съкровищата” ще бъдат разлепени на станциите на „Ситняково Експрес”, в търговския център на хотел „Рила” и на касите за билети и карти.
Освен с екстремни трасета, паркът за планинско колоездене разполага и с разнообразни леки трасета, подходящи за начинаещи колоездачи и приятни семейни турове. Инструктори на „Бороспорт” пък ще бъдат на разположение на тези, които искат да напреднат бързо.
От търговския център в хотел „Рила” може да наемете екипировка и велосипеди от нисък до най-висок клас. Там се получава и подробна информация за всевъзможните летни занимания в курорта.
През летния сезон и въженият град „Бороландия” ще предлага емоции за малки и големи. Предвидени са и еднодневни и полудневни турове до Седемте рилски езера, до Мусала, Мальовица, Ястребец, Черната скала, както и до възстановената крепост Цари мали град край Белчин. От този сезон туристите ще могат да наемат индивидуален планински водач.
Спортен риболов, каяк, стрелба с лък, пейнтбол, конна езда – от тези занимания също могат да се възползват гостите на курорта. Детският клуб “Бороленд” пък предлага целодневни или почасови забавления за най-малките.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*