Пепи Лазев вицешампион на държавното за аматьори

Героят Лазев отправя поредния си неспасяем форхенд по време на турнира

Тенис

Самоковецът Петър Лазев се размина на косъм с първия си трофей за сезона. По време на държавното първенство за аматьори между 18 и 35 години в столицата 33-годишният ас бе безапелационен в похода си до финала, като преодоля с лекота четирима съперници. Разтежение на бедрен мускул обаче спря Лазев в последния мач срещу бъдещия шампион Веселин Трифонов.
Преди да получи травмата самоковският тенисист водеше с 6:3 гейма /според регламента се играе до 9 гейма/ и по всичко личеше, че ще грабне купата. Чест прави на състезателя, че не се отказа въпреки силната болка и доигра на куц крак срещата.
С второто си място в надпреварата Лазев спечели 300 точки и парична премия. В групите левичарят надигра последователно Чавдар Чернев, Николай Илиев, Георги Тилов и Трифон Стефанов.
“Жалко е, че по такъв нелеп начин изпуснах купата, но и това го има в спорта. Иначе съм доволен от показаното и съм оптимист за серията турнири през лятото. Мисля, че шансовете ми да взема поне един трофей са големи. Дано само да успея да се предпазя от контузии”, сподели след края на надпреварата Петър Лазев.
В групата на Лазев се пусна още един представител на Самоков – Бойко Новаков. Той почиваше в първия кръг, а във втория логично загуби от един от фаворитите – Трифон Стефанов, но все пак опита от атмосферата на кортовете на ТК “Академик” и взе 20 точки за ранглистата.
В шампионата участваха 37 състезатели, като най-много път до столицата би вицешампионът Пепи Лазев, изминал 800 км от Каблешково, Бургаско /където живее в момента/ до София и обратно, за да е на линия за първия голям открит турнир за годината.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*