Перила на стадиона биха улеснили възрастните посетители

Напоседък сериозно се обнови пространството около входа на стадион „Искър” – възстанови се в много по-хубав вид чешмичката, поставиха се нови пейки, оформиха се тревните площи, закърпиха се дупките на алеята, оформен бе паркинг и пр.
Още малко усилия обаче са нужни, за да придобие районът още по-приятен и функционален вид. Редно да се постави парапет на стълбите, които водят към двете трибуни на стадиона – източната и западната. Тук идват и доста възрастни хора. Мястото сега стана още по-привлекателно за тях. Те посещават мачовете на футболистите от „Рилски спортист”, но идват тук и през делнични дни – да се видят с приятели, да се разходят и да подишат чист въздух.
Изграждането на перила на стълбищата ще бъде допълнително улеснение за възрастните и те ще могат да се чувстват по-спокойни за здравето си. Лично съм ставал свидетел как възрастен мъж залита, но за щастие получава помощ от свой познат, оказал се наблизо. А ако беше сам?!
Парапетът би помогнал и на малки деца, пък и на всеки. Стълбите тук и без това са доста високи.
Същото предложение е валидно и за водещите към основната трибуна стълбища, където обаче поне от едната страна има стена и човек може да се подпре на нея.
Мисля, че приемането и изпълнението на тези предложения не би струвало нито много пари на Общината, нито кой знае колко време и усилия. Надявам се да не се чака следващия строителен сезон, а да се вземат мерки още сега, за да не стане след дъжд – качулка.
Дано и футболистите да радват своите привърженици както при победите над „Вихрен” и „Марек” и стадионът да се пълни все повече.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*