Песен на Валентин Ахчийски с първа награда за най-добра балада в Сърбия

Валентин Ахчийски с танцьори от ДАНПТ „Филип Кутев „след съвместно участие

Ново поредно високо постижение регистрира популярният самоковски певец Валентин Ахчийски. На 20-ия юбилеен фолклорен фестивал „Златни гласове – 2022“, състоял се в Сурчин, близо до Белград, „Мистерия“ на Ахчийски заслужи първа награда за най-добра балада. Песента бе отличена и с трета награда за най-добър аранжимент.
Музикатата и аранжиментът са дело на Деян Миленковски от Северна Македония, текстът е на Зорица Йованович от Сърбия, а продуцент е англичанинът Пол Уортигтън. Успешният екип на творци от четири страни за сетен път показва, че за музиката наистина няма граници.
Нашият именит земляк съобщи за „Приятел“, че наскоро ще дойде в Самоков, за да заснеме видео, което ще реализира заедно със своя приятел Юлиан Асенов от „Юли Видео Продакшън“ – изключително талантлив, по думите му, млад творец – също гордост за града ни.
„За жалост в България и по-точно в Самоков като че няма почва за развитие на кадърните изпълнители. Местните ресторантьори предпочитат да канят гастрольори от Дупница, Благоевград и от къде ли не, въпреки че ако поканят изпълнители от родния Самоков за всяко заведение ще има по един местен изпълнител, който ще може да бъде чут и видян от своите фенове. А аз за щастие имам много фенове в Самоков“, отбеляза Ахчийски.
Самият той е бил оценен от продуцентската къща“Зодиак мюзик“ в Нюкасъл и нейния главен мениджър Пол Уортигтън, който му е предложил 5-годишен договор за продуциране и участия. Това е дало възможност на нашия изпълнител да участва в международно шоу на борда на няколко круизни кораба.  Така този самоковски глас и талант се е слушал от Гренландия до Мадейра и от Хелзинки до Атина.
„Моята родна публика обаче ми липсва много. Наистина, има социални мрежи, които помагат да не бъда забравен. И все пак, ако получа покана, с удоволствие бих пял пред самоковската публика“, каза Валентин, сравняван някога с Робертино Лорети, и помоли чрез сайта да пожелае на всички самоковци здраве, късмет и весели коледни и новогодишни празници.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*