Петър Вучов стана най-добър секач в България

Представителят на самоковското държавно горско стопанство Петър Вучов зае първо място в дисциплината „Комбинирано рязане” в националното състезание за „Най-добър секач”.
Състезанието се състоя на 14 юни край Говедарци и премина при отлична организация и спазване на правилата за безопасност. Домакини бяха Югозападното държавно предприятие с център Благоевград и неговият клон – горското стопанство в Самоков.
Шампион стана миналогодишният първенец – отборът на Учебно-опитното горско стопанство „Г. Ст. Аврамов“ в Юндола.
В състезанието сили премериха общо 7 тима с 14 участници от държавните горски предприятия и учебно-опитните горски стопанства в страната. Надпреварата се състоя в пет дисциплини – според изискванията за провеждане на световно първенство – поваляне на дърво, монтаж на верига на бензиномоторен трион, комбинирано рязане, прецизно рязане и кастрене. Участниците бяха оценявани от 5-членна съдийска комисия с председател доц. Димитър Георгиев, преподавател в Лесотехническия университет в София.
За своето майсторство всички участници получиха грамоти и предметни награди, осигурени от организатора на състезанието „Андреас Штил” ЕООД – една от водещите фирми в производството на професионална техника за горския сектор.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*