Петър Ненчев и Кристина Пиралкова станаха първенци на турнира по тенис на маса

Общо 20 мъже и 4 жени си оспорваха красивите купи на традиционния турнир по тенис на маса по случай Празника на Самоков, организиран от едноименния клуб и Младежкия дом на 17 август.
Участниците предложиха интересни и оспорвани разигравания на новите маси, осигурени от председателя на клуб „Самоков” Кирил Москов. „Тенисът на маса е един от най-достъпните спортове, защото не се изискват сериозни финансови средства, за да се практикува, а само желание, хилка и топче. Радвам се, че условията тук се подобриха значително и след финансирания от Община Самоков ремонт”, заяви г-н Москов.
В крайна сметка втора титла в тези надпревари спечели Петър Ненчев. Шампионът от 2016 г. победи във финалната група достойните си опоненти Здравко Четвороженски и Живко Стефанов, а преди това отстрани трудно и нашия представител Делян Василев. В оспорван дуел за второто място завърналият се наскоро след дългогодишен престой в Англия Живко Стефанов надигра Здравко Четвороженски, който е многократен победител при подрастващите.
Младата Кристина Пиралкова се оказа непреодолимо препятствие за по-опитните си съпернички при дамите. Нещо повече – с бързите си и разнообразни отигравания, Криси показа, че може да се опре и на представителите на силния пол. Второто място тук зае Инна Станкова, а трета се класира ветеранката Лиляна Сотирова, която участва в състезанието с младежки ентусиазъм.
Поздравления заслужи и отговорничката на Младежкия дом Латинка Щъркелова, която също се включи в турнира, а впоследствие бе наградена от Кирил Москов с красив шал, паснал идеално на нейния стил.
Купите на победителите бяха връчени от зам.-кмета Люба Кленова, а накрая всички се разговориха за отминалите тенис емоции покрай отрупаните маси с лакомства, осигурени от фирмите „Захарно петле” и „Си Комерсиал 7”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*