Петър Ненчев спечели турнира по тенис на маса

Цели 30 състезатели се включиха в турнира по тенис на маса по случай 10-годишния юбилей на клуб “Самоков” и Празника на града. За сметка на масовия интерес от страна на мъжете участници от нежния пол този път нямаше. Турнирът се състоя на 20 август в Младежкия дом.
След 4-годишната хегемония на варненеца Емил Емилов, която бе нарушена през 2015 г. от едва 13-годишния Христо Христев /чиято майка – Ирина, е от Бели Искър, но Ицко се развива професионално в Пловдив/, дойде ред купата да остане в Самоков. Тя отиде в ръцете на Петър Ненчев, надвил изключително драматично на финала деветокласника от ПГ “Константин Фотинов” Здравко Четвороженски с 3:2 гейма. Последният мач на турнира бе белязан от много стойностни разигравания и два обрата. Първата част бе за П. Ненчев – 11:8, последва обрат до 1:2 /9:11 и 5:11/, но тогава бъдещият шампион явно събра сили, концентрира се допълнително и нанесе решаващите два удара – 11:6 и 11:8.
В битката за третото място нашия колега Делян Василев също трудно победи съученика на Здр. Четвороженски Антони Тодоров с 2:0 гейма /11:7 и 11:8/.
Лично кметът Владимир Георгиев връчи красиви купи на призьорите.
“Нашият град има голям принос за развитието на този спорт в България, тъй като в първите записани междуградски двубои се срещат представители на намиращия се в Самоков по това време Американски колеж и дружество “Славия”, отбеляза председателят на клуб “Самоков” Кирил Москов. Относно турнира той изрази радостта си, че “докато участниците държат хилките, не държат мобилните телефони”.
Очаква се следващата подобна проява да се проведе по случай 1 ноември – Деня на народните будители. Право да участват тогава ще имат само ученици.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*