Пионки в ръцете на Зар

Интересно е, че днес мнозинството от хората са обикновени пионки, задвижвани с помощта на Негово величество Зара. Всяка пролет и есен по един и същи сценарий ние доброволно местим стрелките на часовника. С този жест признаваме, че сме съгласни да бъдем манипулирани. Вярно е, че има хора, които протестират и не са съгласни с хвърлянето на Зара. Но колкото и да ругаят, от съдбата не могат да избягат. Сутрин всички сме принудени да станем един час по-рано за работа. Ако не го сторим, трябва да си търсим нова, защото ако не сме в указаното от Зара време, просто ще бъдем без жалост уволнени.
Единствено остава утехата, че на ръката е личният ни часовник, който работи само за нас. Може изобщо да не местим стрелките му. Все пак това не е чекрък! Цъкащата вещ си е наша и ние сами решаваме дали да се подчиним или изобщо да не обърнем внимание на препоръчителните съвети на медиите, които също са манипулирани от Зара.
– Как пък не!? Откъде накъде!? Завийте вляво! А сега вдясно! Чакайте, бе! Кои сте вие? Защо е нужно сутрин да вдигаме насила децата по-рано? Те, все още спящи, се чудят на акъла на възрастните. Защо? Ами и домашните животни, и те протестират сутрин срещу стопаните си, давайки им по-малко мляко. Ами недоспалите шофьори, които бързат за работа и правят нарушения, без да са ги желали. Защо? Кому е нужно всички да страдат?
Да, ама нали и в Европейския съюз е така? Така е! Но и там обикновеният гражданин протестира недоволен. Оказва се, че всички ние сме марионетки в ръцете на малка група хора, които навярно с действията си ни се присмиват. Гледат колко хрисими сме станали. И съответно си правят шоу. Шоу на гърба на децата ни, на домашните животни и срещу нас – мнозинството, без което светът не би могъл да просъществува.
„Свобода! Демокрация!” Постоянно се цитират думи, които са далеч от нас. Далеч, защото си остават писани единствено на хартия. Явно някои от обществото се мислят за недосегаеми. Богове, които имат всичко. Най- важното за тях обаче се оказва манипулирането на мнозинството от нищо неподозиращи хора. Дърпат конците на времето в подходяща посока, но не щадяща нас. И мислят, че са вечни.
Уви! Времето е толкова неизмеримо, че много малко са тези, които могат да го предскажат. Дали утре ще вали? Или ще има земетресение? А може би някой луд като Хитлер ще запали нова война? На тези въпроси единствено времето може да отговори. Въпреки че и то е манипулирано от неразумни хора. Затова, защитавайки се, времето си отмъщава. Мъсти за това, че се опитват да го контролират.
Оказва се, че въпреки местенето на стрелките на часовника, времето не може да бъде изместено. Това става само в главите на хората, наредили горното. Важното е единствено „пионките” да се търкалят в указаната посока от Негово величество Зара. Докато послушно го правят, те нямат право на мислене. Зарът казва кое е добро и кое лошо! Ако протестират, като нищо могат да бъдат наказани. С нови хитри ходове от страна на управляващия живота ни Зар!

Васил Софин

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*