Полицията търси пари за видеонаблюдение в селата

Ръководството на Районното управление на полицията се е заело с трудната задача да търси средства за осигуряване на видеонаблюдение и за подобряване на охраната в селата от общината.
Към малко непривичната мисия началникът на управлението главен инспектор Мирослав Духалов е пристъпил, тъй като в общинския бюджет за годината не са предвидени средства за тази цел. Г-н Духалов планира да се срещне с представители на бизнеса в селата с идеята те със собствени средства да подпомогнат изграждането на местно видеонаблюдение, като при наличието на интернет се установи и пряка връзка с полицията. Уточнен е и график. Първата подобна среща вече се е провела в Драгушиново на 2 март.
М. Духалов поясни още, че при обиколките си из селата ще обсъжда и организирането на групи за самоохрана, в които да дежурят граждани. За пример в това отношение бяха посочени постовете в Ковачевци, с чиято помощ вече има задържани нарушители.
На предстоящите срещи, както споделиха от ръководството на РУП, ще се търси и оценката на властта и бизнеса по места за работата на полицията и ще се разгледат мерки за подобряване на дейността в тази насока.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*