Почистването този път бе по-масово

Улицата пред болницата бе не само изметена, но и измита

Навръх Лазаровден – 7 април, по призива на местната управа граждани почистваха дворове, пред къщите си и пространства около жилищните блокове. Този път по общо мнение кампанията бе по-мащабна от минали години, много повече хора се отзоваха на призива. Това потвърдиха и от фирмата по чистотата.
Масово бе участието на граждани в почистването на кв. “Възраждане” и около някои блокове в кв. “Самоково”.
Предварително от общинската администрация бяха раздадени на пунктовете при Младежкия дом и в някои квартали общо 1200 чувала и още толкова чифта ръкавици. В крайна сметка се събраха много боклуци, останали след дългата и тежка зима. На някои места се разкопаха алеи, оформиха се лехи, засадиха се цветя и дръвчета, зася се трева.
Междувременно работници с техника изметоха и измиха някои основни улици в града ни, включително улицата пред болницата, която бе в много лошо състояние. Почистен бе и паркингът пред “МБАЛ-Самоков”.
Кметът Владимир Георгиев и заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов също се включиха в кампанията. Заедно с членове на младежката организация на БСП и общински съветници от партията те почистиха района между моста при болницата и зала „Самоков”, от източната страна на р. Искър. За час и половина групата от 15 човека бе събрала около 30 чувала отпадъци.
В кампанията се включиха и общинските съветници от ГЕРБ, които чистиха парк Ридо.
Акцията на 7 април бе предприета в изпълнение на общинската програма за пролетно почистване. Следващата общоградска проява, както уточниха от администрацията, е посветена на Деня на земята – на 21 април, събота, организирано ще се събират вторични суровини. Очаква се активно в тази дейност да се включат и училищата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*